Lønnsoppgjøret utsettes til høsten
LUKK
Annonse
Annonse

Lønnsoppgjøret utsettes til høsten

Av Julia Loge

Publisert 14. mars 2020 kl. 17:22

I mellomtiden gjelder allerede inngåtte avtaler.

På grunn av den alvorlige og usikre økonomiske situasjonen som koronaviruset fører til, blir forhandlinger om lønn og arbeidsbetingelser utsatt til august.

Det har riksmekler Mats Wilhelm Ruland  bestemt sammen med partene i frontfaget, altså Fellesforbundet og Norsk Industri, samtlige hovedorganisasjoner og staten.

– Det viktigste nå er å hindre smittespredning. Norske arbeidstakere vil ha forståelse for at lønnsoppgjøret best gjennomføres under helt andre forutsetninger, sier lederen av Unio kommune, Steffen Handal i en pressemelding.

Han vil ikke trekke vekk kapasitet fra jobb nummer én, som akkurat nå er å hindre smitte og sykdom. Unio organiserer arbeidstakere som ivaretar viktige samfunnsoppgaver, slik som sykepleiere og politi.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup mener det er riktig å utsette lønnsoppgjøret.

– Vi står i en krevende situasjon for landet som kan få store konsekvenser for norsk arbeids- og næringsliv. Det er derfor en klok og riktig beslutning å utsette lønnsoppgjøret i frontfaget, noe som også gjør det naturlig å utsette lønnsoppgjøret i staten. Vi har avtalt et møte med hovedsammenslutningene i staten til uken, og vil da diskutere hvordan vi skal håndtere situasjonen fremover, sier Astrup i en pressemelding.