Credo åpner bar på Nasjonalbiblioteket
LUKK

Credo åpner bar på Nasjonalbiblioteket

Av NTB

Publisert 2. september 2024 kl. 15:34

Nasjonalbibliotekbaren skal bidra med formidling av matkultur og mathistorie. Kjent Michelin-kokk fra Trøndelag står bak.

Fra før av har hotellet Bristol sin berømte bibliotekbar, der gjerne forfattere og kjendiser lar seg intervjue. Torsdag denne uken åpner en ny kafé litt vest for sentrum – som får navnet Nasjonalbibliotekbaren.

Det er Nasjonalbibliotekets nye tilbud utover bokhyller og arkiver som har fått navn. Bak serveringssatsingen står Heidi Bjerkan, kokken kjent for michelinrestauranten Credo i Trondheim.

Nasjonalbibliotekbaren skal inngå i institusjonens formidling av matkultur og mathistorie, opplyser nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre. Selv sier Bjerkan at hun er inspirert av Nasjonalbibliotekets arbeid.

– De er gode til å formidle kulturhistorien og tilgjengeliggjøre kunnskapen som finnes i arkivene, og kan få rettsdokumenter fra middelalderen til å bli fengende og underholdende, både gjennom podkaster, utstillinger og publikumsarrangementer. Vi synes Nasjonalbibliotekets arbeid er inspirerende og vil prøve å gjøre noe av det samme med matkulturen vår: Gjøre den levende, smaksrik og tilgjengelig, sier hun i en uttalelse.

Trondheims-restauranten hennes, Credo, fikk Michelin-stjerne i 2019, så vel som den første Sustainable Restaurant of the Year-utmerkelsen. Nå flytter hun virksomheten til Oslo, men understreker at det er «et nasjonalt prosjekt».

– Ved å flytte har vi et håp om kunne tilegne oss mer kunnskap og kunne nå ut til enda flere mennesker.