NHH: Studenter får ikke komme inn på instituttene
LUKK
Annonse
Annonse

NHH: Studenter får ikke komme inn på instituttene

Av Julia Loge og Johanne Landsverk

Publisert 2. september 2020

Med nesten 100 koronasmittede studenter holder NHH campus åpnet, men ikke helt inn til de ansatte.

Det er 38 nye smittetilfeller av covid-19 i Bergen det siste døgnet. Alle er mellom 18 og 26 år, og trolig en del av smitteutbruddet i studentmiljøet, ifølge Bergen kommune.

Smitteoppsporingen avslører at de aller fleste er tidligere definerte nærkontakter og sitter i karantene allerede. Selv om de smittede knyttes til studentutbruddet, betyr det ikke at alle er studenter.

Annonse

Forventer fortsatt høye smittetall

– Flesteparten av disse er testet mandag 31.08, og utgjør sannsynligvis en del av studentene som koronapatruljen testet på NHH. Det er forventet at smittetallene er høye nå og i dagene fremover, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland i en uttalelse.

Selv om studentmiljøet har stått for nær sagt alle de nye smittetilfellene i Bergen den siste uken, roser Løland dem:

– Mange studenter har tatt budskapet vårt på alvor og holder seg hjemme, og det er veldig bra, sier hun.

18 av de nye tilfellene onsdag er studenter på Handelshøyskolen NHH. Det bringer det totale smittetallet opp i 94 studenter, men foreløpig ingen ansatte.

– De ansatte har vært forberedt på en blanding av digital og fysisk undervisning denne høsten, sier Sigrid-Lise Nonås. Foto: NHH

Studenter holdes ute

– Smitten har jo kommet nærmere, så det er klart dette er en vanskelig situasjon, sier Sigrid-Lise Nonås, leder i lokallaget i Forskerforbundet ved NHH

– Den største forskjellen etter utbruddet er at vi legger enda større vekt på smittevern, sier Nonås. 

NHH har foreløpig bestemt at all undervisnings skal skje digitalt ut neste uke, men lesesaler og bibliotek er fortsatt åpne.

Fagforeningen er opptatt av de ansattes arbeidsforhold og smittevern. Mesteparten av kontakten med studentene skjer over nett.

– Jeg vil ikke si jeg er bekymra, for vi har lite fysisk kontakt med studentene. Ingen studenter får komme inn på instituttet, sier førsteamanuensis Sissel Jensen.

Hun underviser mest på bachelorutdanningen og rakk én fysisk forelesning før alt ble digitalt igjen.

Mange på kontorene

Regelen for de ansatte er at man skal være på jobb, men at hver enkelt kan avtale hjemmekontor med nærmeste leder.

– Jeg sitter her på kontoret mitt og foreleser på Zoom, men jeg kunne nok ha valgt å være hjemme. For meg har hjemmekontor fungert fint, men det var godt å komme tilbake på kontoret. Nå er det litt høyere tempo, det er litt mer adrenalin her på kontoret. Det er jo heller ingen som er på reise, så det er faktisk en god del folk her.