NOKUT sier ja til at HiOA kan bli universitet
LUKK

NOKUT sier ja til at HiOA kan bli universitet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. desember 2017 kl. 11:33

Høgskolen i Oslo Akershus (HiOA) oppfyller alle krav til å bli universitet, mener NOKUT. Nå gjenstår det bare at regjeringen gir tommelen opp.

– Jeg vil få gratulere Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), sier NOKUT-direktør Terje Mørland etter dagens styremøte i følge en pressemelding fra organet.

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i høyere utdanning) mener at Høgskolen i Oslo og Akershus oppfyller alle krav til å bli universitet. Å få bli universitet er noe høyskolen har jobbet for i mange år. Nå gjenstår det bare at høyskolen må sende inn en søknad om å få endret institusjonskategori til Kunnskapsdepartementet. Det er Kongen i Statsråd som fatter det endelige vedtaket. HiOA-rektor Curt Rice har uttalt at han håper HiOA kan kalle seg universitet ved studiestart i august 20018.

Annonse

En sakkyndig komite som vurderte søknaden anbefalte nylig også at HiOA skulle få bli universitet. NOKUT følger anbefalingene herfra.

– HiOA har lagt ned en betydelig innsats både i arbeidet med søknaden og gjennom institusjonsbesøket tidligere i år. Det har overbevist komiteen og NOKUT om at HiOA fortjener status som universitet, sier Mørland i pressemeldingen.

Hva det nye universitetet skal hete, er ennå ikke avklart. Men rektor Curt Rice foreslår for styret at navnet skal bli OsloMet – Storbyuniversitetet på norsk og OsloMet – Oslo Metropolitan University på engelsk. Ifølge nettavisen Khrono har høyskolen brukt rundt 800.000 kroner på konsulenter for å komme frem til dette navnet.

Les også: