Norce-sjef sier opp etter medieomtale
LUKK

Norce-sjef sier opp etter medieomtale

Av NTB

Publisert 1. oktober 2022 kl. 14:10

Konsernsjef Kristin Wallevik i det statseide forskningsinstituttet Norce har sagt opp sin stilling etter det hun beskriver som «dypt urimelig» medieomtale.

– Etter et styremøte fredag kveld vurderer jeg at det er best for Norce at jeg slutter. Jeg er skuffet over å måtte trekke en slik konklusjon, på grunnlag av medieomtale som jeg opplever som dypt urimelig. Likevel har jeg kommet til at dette er riktig av hensyn til virksomheten, sier Wallevik i en pressemelding.

Wallevik og ektemannen er ifølge Bergens Tidende saksøkt for et tosifret antall millioner av to investorer som mener hennes ektemann har lurt dem gjennom lånebedrageri over en årrekke, og at Wallevik har medvirket.

Agder tingrett har berammet rettssaken til mai neste år. Både Wallevik og hennes ektemann Morten Hansen har avvist at det er grunnlag for søksmålet.

Wallevik begynte som konsernsjef i Norce i august 2021. Hun kom da fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.

– Jeg var inntil i dag innstilt på å stå i jobben og fortsette arbeidet med å utvikle Norce. Nå må jeg dessverre konstatere at forholdene ikke ligger til rette for dette. Jeg er stolt over at Norce i dag står bedre rustet enn da jeg kom inn i jobben. Jeg takker for sterk støtte fra ansatte de siste dagene, og ønsker alt det beste for en virksomhet som jeg har stor kjærlighet til, sier Wallevik.

Visekonsernsjef Thor Arne Håverstad konstitueres fra og med 1. oktober og fram til ny konsernsjef er på plass.

  • Les også: