NTNU utsetter alle arrangementer som kan utsettes
LUKK

NTNU utsetter alle arrangementer som kan utsettes

Av Julia Loge

Publisert 10. mars 2020 kl. 16:37

Nye korona-retningslinjer hos NTNU sier at alle arrangementer som kan utsettes, skal utsettes.

«Arrangement som kan utsettes skal utsettes. Kjernevirksomhet (daglig drift) skal prioriteres og om mulig fortsette som normalt. Terskelen for å avlyse andre arrangement kan være lavere», står det i NTNUs nye korona-retningslinjer.

Det første arrangementet som går ut, er nettverksmøtet for de som jobber med likestilling ved universiteter og høyskoler. Allerede onsdag 11. mars skulle de hatt en innovasjonskonferanse.

«På vegne av arrangørene, har Heidi Holt Zachariassen (Kif-komiteen) sendt e-post til alle innledere og deltakere med beskjed om at konferansen er avlyst på grunn av utviklingen av koronasmitten i Norge», står det på arrangementssiden.

Forskerforbundets kurs går som normalt

Forskerforbundet, som årlig har rundt 80 kurs, melder at disse går som normalt. «Det er ikke grunnlag for avlysninger på grunn av koronavirusutbruddet», står det på hjemmesidene.

Fagforeningen sier til Forskerforum at dette vurderes fortløpende. 24.-25. mars skal fagforeningen samle deltakere fra hele organisasjonen til Landsråd i Oslo.

Medisin mer restriktive

Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU avlyser nå mange seminarer, skriver Universitetsavisa.

– De har lagt seg på en strengere linje enn resten av NTNU, fordi de har studenter som har pasientkontakt, sier Hilde Apneseth, seksjonssjef ved HMS-seksjonen ved NTNU til avisen.

Alle de 2000 studentene ved fakultetet er sendt hjem fordi 200 til 300 studenter «kan ha vært i en smittesituasjon». En student på fysioterapi har en mor med påvist koronasmitte og forkjølelsessymptomer.

Universitetet i Oslo har satt alle studenter som hadde praksis ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus i uke 9, og undervisning ved Sunnaas sykehus i uke 10 i karantene i 14 dager.

Må planlegge alternativ eksamen

Mandag meldte Aftenposten at høyere utdanningsminister Henrik Asheim ber universiteter legge opp til alternativ eksamen. Økt bruk av hjemmeeksamen kan være et alternativ for å unngå virussmitte.

Det er en stor grad av valgfrihet for lærerstedene når det gjelder eksamensform. Men statsråden mener at lærestedene alt nå må planlegge for at de ikke kan avholde tradisjonelle eksamener der en samler studenter i en gymsal eller lignende.

– Et alternativ kan være hjemmeeksamen som mange studiesteder bruker i dag. Man kan tenke seg at muntlig eksamen avlegges via for eksempel Skype, sier statsråden som eksempler på hva som må vurderes, sier Asheim til Aftenposten.

  • Les mer: