Petter Aaslestad på lønnstopp blant fagforeningene
LUKK

Skattelistene for 2017

Petter Aaslestad på lønnstopp blant fagforeningene

Av Julia Loge

Publisert 8. november 2018 kl. 14:03

Ingen andre ledere i Unio tjener bedre enn Forskerforbundets leder, som også ligger rett bak LO-lederen, ifølge skattelistene.

Petter Aaslestad i Forskerforbundet hadde en inntekt på 1 303 593 kroner i 2017, det er bare et par tusenlapper bak LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som tjente 1 314 663 kroner i fjor.

Det viser en gjennomgang Frifagbevegelse har gjort av lønn, skatt og formue for lederne i landets fagforeninger fra skatteetatens lister over inntektsåret 2017.

Det er Akademikernes ledere som topper listen: President Camilla Hansen Steinum i Den norske tannlegeforening tjener mest av alle landets fagforeningsledere, med nesten 2,4 millioner i inntekt. Hun er fulgt av to andre kollegaer fra Akademikerne, Marit Hermansen fra Legeforeninga tjente 2 millioner, og Torill Moseng fra Veterinærene tjente oppunder 1,6 millioner kroner i fjor, skriver nettstedet. En grunn til deres høye inntekter kan at de også får næringsinntekt som er knyttet til deres praksiser.

Også Trond Markussen i NITO har tjener over 1,4 millioner kroner i året.

Frifagbevegelse informerer samtidig om at listene viser ikke det nøyaktige bildet. Fra formuen er det trukket gjeld, og fra inntektene er alle fradragene inkludert gjeldsrenter trukket fra. For en som har høye lån vil derfor formuen og inntekten framstå som lavere enn for en med lite lån.

Les også: