Fortsatt en stund til avklaring i statsoppgjøret
LUKK
Annonse
Annonse

Fortsatt en stund til avklaring i statsoppgjøret

Av Julia Loge

Publisert 24. mai 2018 kl. 10:31

Meklingen i statsoppgjøret pågår stadig torsdag ettermiddag, og det kan enda ta noe tid før det kommer en avklaring, opplyser Forskerforbundet.

Saken oppdateres.

Klokken 14.25 skriver Forskerforbundet at de ennå er et stykke unna en avklaring. Forskerforbundets leder, Petter Aaslestad, leder Unios forhandlinger med staten.

Annonse

Unio, YS Stat, LO Stat og Akademikerne hadde frist til midnatt for å bli enige med staten. Torsdag ettermiddag står det fortsatt på nettsidene til de ulike forbundene at meklingen pågår på overtid.

Like etter klokken 10 torsdag formiddag meldte VG at YS Stat, LO Stat og Unio hadde sagt ja til meklingsfremlegget. Det har ikke blitt bekreftet av offisielle kilder. Dermed har det hersket noe forvirring, skriver Unio.

Det er kun mekleren som har anledning til å uttale seg om framdriften mens meklingen pågår. Partene skal ikke uttale seg.

Den siste informasjonen innenfra meklingslokalene kom da en ordknapp mekler Richard Saue holdt en kort pressekonferanse onsdag klokka 21.00, mens partene hadde middagspause. Da var partene ikke kommet så langt at det nærmet seg en skisse til løsning, skriver Frifagbevegelse.

1400 ansatte ved universiteter og høyskoler er varslet om at de ville bli tatt ut i streik dersom det ble brudd. Både LO og Unio har varslet at de ville ta ut ansatte i høyere utdanning. Til sammen var over 6000 statsansatte klare til å gå ut i streik torsdag morgen.