Skal utdanne jurister i Molde
LUKK

Skal utdanne jurister i Molde

Av Jørgen Svarstad

Publisert 17. desember 2020 kl. 10:33

Høgskolen i Molde skal starte opp bachelorstudium i rettsvitenskap. Det blir den eneste i sitt slag mellom Bergen og Tromsø.

Styret har vedtatt at det treårige studiet skal tilbys fra 2021. Det skriver Høgskolen i Molde i en pressemelding.

Det blir 40 studieplasser.

Annonse

–  Vi har registrert en stor etterspørsel og interesse for nettopp rettsvitenskap over flere år, så vi regner med at dette blir godt mottatt blant studiesøkende ungdom sier dekan Kari Bachmann og studieleder Odd Anders Bøyum-Folkeseth i pressemeldingen.

Den vitenskapelige logistikkhøyskolen har rundt 3000 studenter. De har tilbudt en rekke kortvarige juss-studier i flere år.

Det er langt mellom lærestedene som tilbyr rettsvitenskap og Molde blir med dette den eneste institusjonen som tilbyr rettsvitenskap mellom Bergen og Tromsø.

Ifølge høyskolen skal en bachelor i rettsvitenskap gi studentene «juridisk kunnskap og praktiske ferdigheter som er etterspurt for eksempel i forbindelse med kontraktsforhandlinger, søknadsprosesser, klager eller andre tvister.»

De satser på studiet skal bli godkjent på lik linje med de tre første årene på master i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

I så fall vil det innebære at studenter, etter å ha tatt bachelorgraden i Molde, har mulighet for å begynne rett på fjerdeåret i Bergen.

Les også: