Spiste og drakk for 160 000 kroner da rektor Anne Husebekk ble takket av
LUKK
Annonse
Annonse

Spiste og drakk for 160 000 kroner da rektor Anne Husebekk ble takket av

Av Julia Loge

Publisert 28. september 2021 kl. 10:35

UiT inviterte nesten 70 gjester på middag da rektor Anne Husebekk skulle takkes av.

Regningen for treretters middag, tre glass vin og underholdning kom på 160.000 kroner da UiT – Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet skulle si takk til Husebekk og hennes rektorat, skriver Nordlys.

Ifølge avisen var milliardær Trond Mohn, biskop Olav Øygard, konsernsjef Liv Ulriksen i Sparebanken Nord-Norge og Helse Nord-direktør Cecilie Daae blant de 68 påmeldte gjestene, sammen med andre næringslivsledere, dekaner og professorer.

Festen sto i Lysgården på universitetsområdet den 15. september.

Ifølge UiTs nye rektor, Dag Rune Olsen, er det vanlig med slike arrangementer. For eksempel ble hans forgjenger ved Universitetet i Bergen takket av med festmiddag i Håkonshallen og Universitetet i Oslo har sine årsmiddager. Han sier også at utgiftene ligger innenfor statens satser.

­– Dette var en middag som det er tradisjon for når man takker av tidligere rektorat for den innsatsen de har lagt ned over mange år. Da inviterer vi sentrale samarbeidende institusjoner for å markere hva også de har fått til. Utviklingen i det arbeidet Anne Husebekk har fått til de siste åtte årene skjer ikke i et vakuum. Det er viktig å høre hvordan de eksterne oppfatter dette, sier Olsen til Nordlys.

Men ifølge Nordlys er det ikke like vanlig ved UiT, der verken Tove Bull, som gikk av som rektor i 2001 eller hennes etterfølger Jarle Aarbakke har hatt slike middager.

Les også: