UiO-rektor takker nei til rektorjobb i Göteborg

UiO-rektor takker nei til rektorjobb i Göteborg

Av Jørgen Svarstad

Publisert 30. januar 2017

Rektor ved Universitetet i Oslo Ole Petter Ottersen ble innstilt som ny rektor ved Göteborgs universitet, men har nå trukket søknaden sin. Men han fortsatt aktuell for en annen toppjobb.

Det melder Göteborgs universitet i en pressemelding.
I følge universitetet meddelte Ottersen i et brev til universitetsstyret søndag at han ikke lenger er interessert i jobben. Dette fordi han fortsatt er aktuell som rektor ved Karolinska Institutet. I et ekstraordniært møte i dag mandag 30 januar, har universitetsstyret derfor bestemt seg for å trekke tilbake sin innstilling til regjeringen der de foreslo Ottersen som ny rektor.

Les også: UiO-rektor innstilt til toppjobb i Sverige

Annonse

—Jeg har vært åpen
— Styret hadde to meget sterke kandidater å ta stilling til. Hadde vi visst at en av dem var aktuell i en annen rekrutteringsprosess hadde vår beslutning blitt en annen, sier Cecilia Schelin Seidegård ved universitetet i pressemeldingen.
Til Khrono sier Ottersen:
— Jeg kan bekrefte at jeg ikke lenger er kandidat i Gøteborg. Samtidig må jeg understreke at jeg har vært åpen på at jeg har vært i samtaler med to universiteter – noe som også har vært kjent i presse og media.