Vil gi T-banestasjon ved Forskningsparken engelsk navn: – Helt ubegripelig, sier Språkrådet
LUKK

Vil gi T-banestasjon ved Forskningsparken engelsk navn: – Helt ubegripelig, sier Språkrådet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 2. desember 2021 kl. 21:29

En ny mulighetsstudie foreslår at Forskningsparken stasjon bytter navn til Oslo Science City stasjon.

Oslos nye innovasjonsdistrikt skal strekke seg fra Majorstuen, via Marienlyst, opp mot Blindern og Forskningsparken og videre mot Gaustad og Ullevål.

Strekningen skal hete Oslo Science City.

Annonse

Tidligere denne uken ble en mulighetsstudie for området presentert.

Ifølge studien bør Forskningsparken stasjon bør utvikles som knutepunkt. Stasjonen ligger, som navnet tilsier, ved Forskningsparken. Den ligger også nær universitetsområdet på Blindern.

Arkitektene og byutviklerne bak studien foreslår også et nytt navn på stasjonen: Oslo Science City stasjon. Navnet må til for å styrke og synliggjøre områdets identitet, ifølge studien.

Språkrådet sendte brev til Oslo Science City

Språkrådet har tidligere protesert på det engelske navnet på innovasjonsdistriktet. Og nok en gang raser Språkrådets direktør Åse Wetås over anglifiseringen.

– Det er faktisk helt ubegripelig for meg at de velger et sånt navn. Universiteter som Sorbonne, Humboldt og andre fremragende forsknings- og utdanningsinstitusjoner rekrutterer mange dyktige forskere og studenter med akkurat de navnene de har, sier direktør i Språkrådet, Åse Wetås, til Dagsavisen.

Kritikken hennes går både mot Oslo Science City som navn på innovasjonsdistriktet og T-banestasjonen.

Språkrådet sendte brev til Oslo Science City om dette i februar, ifølge Vårt Oslo, men fikk først svar etter en purring i juli. Styreleder og rektor ved Universitetet i Oslo Svein Stølen svarte  at de foreslår å legge til en norsk forklaring, og kalle prosjektet «Oslo Science City – Kunnskapsbyen i Oslo».

 – Norge er et lite land. Vi må holde følge med utenlandske selskaper og universiteter. Det er bakgrunnen for at vi har valgt et engelsk navn på innovasjonsdistriktet, sier Stølen til Dagsvisen.

  • Les også: