Yay, a lady scientist!
LUKK
Annonse

Yay, a lady scientist!

Av Forskerforum

Publisert 3. september 2013

yay--a-lady-scientist-


Legos nye figur, Forskeren, jobber hardt til langt på natt.

Fakta

 

  • Midlertidig åremålsstilling på to til fire år
  • Skal kvalifisere til toppstilling
  • Er unntatt regelen i lovverket om fast ansettelse
  • Man kan bare jobbe en periode ved samme institusjon

Selv ikke for legofigurer skal arbeidslivet være lett. Den danske leketøysprodusenten kommer i disse dager med en ny kolleksjon minifigurer. En av de nye små er en sylskarp forsker, utstyrt med erlenmeyerkolber og laboratoriefrakk. Ifølge Lego jobber hun svært hardt, ofte til langt på natt. Men den harde innsatsen betaler seg, ifølge Lego.

«Den briljante Forskerens spesialitet er å finne nye og interessante måter å kombinere ting på. Hun vil tilbringe hele natten i sitt laboratorium med å analysere hvordan hun kan sette sammen klosser av ulike størrelser og former eller blande to farger i ett element», skriver Lego om figuren.

Ikke bare havfruer

At Lego lanserer forskerfiguren i en kvinnelig fremtoning har heller ikke gått ubemerket hen. På Legos Facebook-side er det mange som deler sin begeistring.

«Yay a lady scientist!» skriver én.

«Jeg er sååååååååå glad for at Lego inkluderer ‘profesjonelle’ kvinnelige minifigurer i disse kolleksjonene og ikke bare havfruer og feer etc. Tommel opp!» skriver en annen.

Kanskje for å understreke poenget med en kvinnelig forsker skriver en annen: «Kul figur, men skulle det ikke ha vært en skallet mann med flippskjegg?»

Revolusjonerer legofigurers liv

Kjønn til side – at det er behov for en forsker i Legos univers, hersker det liten tvil om. Med sine banebrytende oppdagelser kan forskeren bedre livene til mange Lego-skjebner.

«Takket være Forskerens ørkesløse undersøkelser, kan minifigurer som har mistet sine ben nå få nye lemmer, så de kan svømme som fisk, åle seg som slanger og hoppe av sted som roboter. Hennes studier av en viss ytre dimensjon har til og med perfeksjonert en metode for fritt å bytte kroppsdeler», står det i omtalen.