28 mister jobben når forskningsskip skal ut av drift
LUKK

28 mister jobben når forskningsskip skal ut av drift

Av NTB

Publisert 2. desember 2022 kl. 10:01

Innen 2024 skal forskningsskipet «Kristine Bonnevie» tas ut av drift. Det betyr at 28 stillinger i Havforskningsinstituttet faller bort.

– Det er tungt og en trasig beskjed å gi. De ansatte har tatt det nøkternt så langt. Men jeg vil forvente og tro at folk også blir litt forbanna. Jeg skulle ønske at jeg hadde sluppet å gjøre dette, sier avdelingsdirektør Inge André Utåker i Rederiavdelingen i Havforskningsinstituttet til Nordlys.

«Kristine Bonnevie» er ett av instituttets fire store forskningsskip. Over nyttår mottar instituttet imidlertid det nye forskningsskipet «prinsesse Ingrid Alexandra». Det er et mindre forskningsskip på 35 meter som skal ha åtte ansatte.

Annonse

Nedbemanningen vil starte i høst. Da skal «Kristine Bonnevie» bemannes med kun ett skift. Innen nyttår 2024 blir skipet solgt eller lagt i opplag.

Havforskningsinstituttet overtok skipet fra Norad i 2016 og har bygget det vesentlig om for bruk i norske farvann. Fartøyet blir brukt av både HI (67 prosent) og Universitetet i Bergen (33 prosent), primært i Nordsjøen, Norskehavet og langs norskekysten til både studenttokt, økosystemtokt og snitt-tokt.

  • Les også: