Åpner for mer fysisk undervisning for studentene
LUKK
Annonse
Annonse

Åpner for mer fysisk undervisning for studentene

Av Lina Christensen

Publisert 21. mai 2021

Fra og med 27. mai åpnes det for økt bruk av fysisk undervisning ved universiteter og høyskoler. For å sikre kontroll på smitten innføres det økt bruk av testing.

På en pressekonferanse i dag meldte regjeringen at de går videre til trinn 2 i gjennomåpningsplanen. Fra 27. mai bestemmes ikke lenger tiltaksnivået nasjonalt, men kommunene skal bestemme selv ut fra den lokale smittesituasjonen.

– Vi har en nedadgående smittetrend de fleste steder, og vi mener det er riktig at kommunene nå i større grad får bestemme nivå selv, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Den nasjonale anbefalingen ved høyskoler og universiteter betyr at studenter landet over kan få mer fysisk undervisning. For å sikre kontroll på smitten innføres det økt bruk av jevnlig testing, registrering av hvem som er til stede og seteplassering for å lette smittesporing.

– Jeg vet at studentene savner både det faglige og sosiale. Derfor prioriteres de i denne runden også. Det at flere nå får tilgang på lærestedene betyr også at det vil være mulig å ta igjen noe av den tapte undervisningen. Sakte, men sikkert beveger vi oss mot en mer normal studiehverdag, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Selv om regjeringen åpner mer opp i de nasjonale anbefalingene kan det fortsatt være strengere regler lokalt hvis smittesituasjonen tilsier det.