Bergen: 24 studenter ved Høgskulen på Vestlandet bekreftet smittet av korona
LUKK

Bergen: 24 studenter ved Høgskulen på Vestlandet bekreftet smittet av korona

Av Jørgen Svarstad og Julia Loge

Publisert 25. august 2020 kl. 11:58

– Det er ikke på bybanen de er smittet, det er i forbindelse med fest, sier HVL rektor.

Totalt er det 24 studenter som er smittet av korona ved Høgskulen på Vestlandets campus i Bergen. Det skriver HVL i en melding på sine nettsider tirsdag formiddag.

­Det er ikke på bybanen de er smittet, det er i forbindelse med fest, sier HVL-rektor Berit Rokne til Forskerforum.

Det har Rokne fått opplyst fra smittevernkontoret i Bergen kommune.

De har ikke etterlevd smittevernreglene, de har vært for tett sånn at de har fått smitte fra hverandre.

Studentene har møttes både i faddergrupper og med andre studenter utenom faddergruppene.

Over 200 studenter i karantene

Mandag opplyste Bergen kommune at det var registrert 26 nye koronatilfeller i kommunen, og at de fleste hadde tilknytning til Høgskulen på Vestlandet HVL

Mandag var 215 studenter i Bergen i karantene, men kommunen forventer en betydelig økning. Rokne har ikke oversikt over hvor mange ved HVL som nå er i karantene, men sier at det har vært lite undervisning de første ukene og at det ikke er registrert smitte blant de ansatte.

– Det er smittevernkontoret som har ansvaret for smittesporingen, og det er de som vil kontakte personene som defineres som nærkontakter, og som dermed blir pålagt karantene, sier Rokne i pressemeldingen.

Bergen kommune har en liste over utesteder og arrangementer hvor de ber gjester som var til stede på spesifikke tidspunkt om å være ekstra oppmerksomme på koronasymptomer. Det gjelder blant annet et stort fadderarrangement 15. august og studentutestedet Kvarteret.

Det er kjent fra før at studenter som går på bachelorutdanningen i økonomi og administrasjon og grunnskolelærerutdanningen som har fått påvist covid-19.

Digital undervisning

Rokne sier til BT at de opprettholder tiltakene som de innførte i forrige uke. Det vil si at undervisningen foregår digitalt for økonomistudentene på bachelorprogrammet og for studentene på grunnskolelærerutdanningen.

Rokne sier til Forskerforum at HVL har informert studentene om smittevernreglene, og at det er etterpåklokskap å si at de kunne informert mer eller bedre.

­– Det er nok heller omstendighetene rundt å være ny student, ung, og korona virket langt unna, sier hun.

Minst 39 studenter smittet i Bergen

De 24 smittede studentene på HVL kommer i tillegg til minst 15 smittede studenter ved andre studiesteder i Bergen. Ved NHH er tre studenter koronasmittet. Ved BI i Bergen er også tre smittet, og UiB har ni smittede dette semesteret.

Les også: Her er oversikten over studenter som er bekreftet smittet av korona.