Christen Krogh blir ny Oslomet-rektor
LUKK

Christen Krogh blir ny Oslomet-rektor

Av Julia Loge

Publisert 8. desember 2021 kl. 16:32

Krogh kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania.

Christen Krogh overtar som rektor ved Oslomet fra 15. februar 2022, og er tilsatt i et forlenget åremål som varer helt til 31. juli 2027. Nina Waaler har fungert som rektor fra 1. august og vil fortsette frem til Krogh tiltrer. 

– Styret har i dag ansatt en godt kvalifisert rektor for Oslomet – storbyuniversitetet. Christen Krogh har bred erfaring fra akademia og næringsliv, og vil kunne styrke universitetets posisjon nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Trine Syvertsen i en pressemelding.

Annonse

Krogh kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania. Før det var han avdelingsdirektør i Forskningsrådet, utviklingsdirektør i Opera Software og forskningssjef i Sintef. Mellom 2012 og 2014 var Krogh forskningsdirektør ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Jeg trivdes svært godt ved Oslomet sist, og gleder meg til å samarbeide med både gamle og nye kolleger igjen, sier han.

Sivilingeniør og filosof

Krogh er utdannet sivilingeniør fra Glasgow University, og har doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo. Han mener det er viktig at alle ansatte opplever at de er på samme lag.

– Vi klarer bare å oppfylle det store samfunnsoppdraget vårt ved å jobbe godt sammen, på tvers av fagområder og av fag og administrasjon, sier den påtroppende rektoren. 

– Samfunnet har store omstillingsbehov knyttet til det grønne skiftet, ny teknologi, sosial ulikhet, eldrebølgen og helseutfordringer for å nevne noe. Med sine relevante fagmiljøer og utdanninger har Oslomet en viktig rolle i arbeidet med å møte disse behovene, og vi skal være tett på samfunnet, sier Krogh. 

Mener alle faglige ansatte bør forske

– Oslomet sin satsing på forskningskvalitet må styrkes og utvides videre. Forskning er dessuten både eliteidrett og breddeidrett. Alle ansatte i faglige stillinger bør ha forskningsspørsmål de undersøker, sier han ifølge pressemeldingen. 

– Så må vi ikke glemme at undervisning er den første oppgaven til et universitet. Oslomet må fortsette å sette utdanning og studentene i sentrum, og sikre et godt læringsmiljø og gode rammer for studentenes faglige sosialisering, sier han.

Disse søkte på stillingen

Ifølge Khrono var Krogh også innstilt som nummer én av innstillingskomiteen ved Oslomet.

Ifølge avisen var det to andre med i finaleheatet, nemlig odontologiprofessor Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo og Nina Waaler, fungerende rektor og prorektor for utdanning ved Oslomet.

Det var 18 søkere til stillingen. Disse var:

 • Bilal Abderezzak,
 • Pål Barkvoll, professor UiO
 • Nagarjuna Boppana, professor, University of Hyderabad
 • Einar Braathen, forsker 1, Oslomet
 • Thorbjørn Gaarder
 • Morten Irgens, dekan, Høyskolen Kristiania
 • Christen Krogh, prorektor for arbeidsliv og innovasjon, Høyskolen Kristiania
 • Kirsten Kyvik, professor, Syddansk Universitet
 • Per Martin Norheim-Martinsen, viserektor FoU, Oslomet
 • Oddgeir Osland, dekan, fakultet for samfunnsvitenskap, Oslomet
 • Tale Skjølsvik, professor/prodekan, fakultet for teknologi, kunst og design, Oslomet
 • Carl Thodesen, dekan, fakultet for teknologi, kunst og design, Oslomet
 • Nina Waaler, fungerende rektor, Oslomet

Les også: