EUs forskningssjef vil ha kjønnskvotering på universitetene
LUKK

EUs forskningssjef vil ha kjønnskvotering på universitetene

Av Jørgen Svarstad

Publisert 27. september 2018 kl. 12:58

– Jeg vil ikke engang høre igjen at vi ikke klarer å finne nok kvinner. Kvinner utgjør 51 prosent av verdens befolkning, sa EU-kommisær Carlos Moedas til EU-parlamentet.

EU-kommissæren for forskning, vitenskap og innovasjon snakket til EU-parlamentet under en konferanse om kvinner i forskning tidligere denne uken.

Moedas sa at universiteter og laboratorier burde innføre kjønnskvoter for å få flere kvinner inn i lederstillinger.

Han minnet om at kjønnskvoter allerede er innført i ekspertgrupper og rådgivende paneler i EUs rammeprogram for forskning.

– Så jeg tror vi har kommet til et punkt der det ikke er noen vei tilbake, sa han til EU-parlamentarikerne, ifølge Times Higher Education (THE).

– På et tidspunkt bør vi innføre kvoter for lederstillinger ved universiteter og forskningslaboratorier, sa han.

EU jobber for tiden med å legge grunnlaget deres nye rammeprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa, som skal erstatte Horisont 2020.

Moedas snakket om likestillingstiltak innenfor dagens rammeprogram, som hjelper kvinner som har tatt en pause fra forskningskarrierien til å komme tilbake.

– Det er fordi alle skal ha en lik mulighet til å nå sitt potensial. Og det er derfor jeg undersøker hvordan vi kan utvide denne måten å jobbe på i Horisont Europa, sa Moedas.

Les også: