Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Fem menn søker rektorstillingen ved USN

Av Julia Loge

Publisert 15. oktober 2019

Blant søkerne er sittende rektor og en av hans viserektorer.

Universitetet i Sørøst-Norge la ut utlysningen etter ny rektor med frist etter bare 15 dager, og Forskerforum var i kontakt med flere som fryktet at den korte fristen skulle virke avskrekkende for eksterne kandidater.

Nå har fristen gått ut, og USN har publisert liste over de fem mennene som søkte innen fristen. Se listen nederst i saken.

Styreleder Tore Isaksen sier til Forskerforum at de ikke angrer på den korte fristen.

– Dette er en stilling som det har vært kjent lenge at går ut ved nyttår. Aktuelle søkere har vært kjent med situasjonen og at stillingen skulle komme. Så den fristen vi har satt, den tror jeg ikke har påvirket noe i tilfanget av søkere.

Interne kandidater

To av søkerne kommer fra USN, de øvrige er ikke navn fra universitets- eller forskningssektoren. Styrelederen ønsker ikke å kommentere hvorvidt de er aktuelle kandidater. Men han sier at kvalifikasjonene som kreves til en slik stilling gjør det vanskelig å få mange søkere.

– Som styreleder kunne vi alltid ha ønsket flere søkere, men vi er kjent med at for slike stillinger er det få søkere. Det er fem menn, og alle er over femti. Min refleksjon er at jeg beklager at ikke det er flere kvinnelige søkere, vi jobber nå med det. Det må vi se om vi kan få gjort noe med, nå i sluttfasen, sier Isaksen.

USN har engasjert et rekrutteringsbyrå som søker etter aktuelle kandidater, og at styret kan velge å vurdere en eller flere av disse, selv om de ikke har søkt til fristen. Ifølge Isaksen vil USN vurdere om det er behov for å offentliggjøre en ny søkerliste siden.

Her er søkerne:

  • Petter Aasen (66), Åsgårdstrand. Rektor og professor i pedagogikk
  • Jørgen Almlund (57), Hafrsfjord. Selvstendig næringsdrivende
  • Jarle Tommy Bjerkholt (55), Stavern. Viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering, USN.
  • Thorbjørn Johan Gaarder (64), Oslo. Chief Credit Officer
  • Egil Trømborg (54), Drammen. Eier av T2B consultancy

Styret for USN skal etter planen ansette ny rektor den 21. november.

  • Les også: