Fire norske forskere får 24 millioner kroner hver fra EU
LUKK

Det europeiske forskningsrådet (ERC):

Fire norske forskere får 24 millioner kroner hver fra EU

Av NTB

Publisert 23. november 2023 kl. 14:46

Av 2130 søkere har 308 forskere fått prestisjetunge forskningsmidler fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Fire av dem er norske.

ERC deler torsdag ut over sju milliarder kroner gjennom forskningstilskuddet Consolidator Grant. Midlene går til forskere som fullførte doktorgraden sin for mellom sju og tolv år siden. Formålet er å støtte fremragende forskere som lager egne, uavhengige forskningsprosjekter.

Blant et stort spenn av forskningsområder og nasjonaliteter er det fire norske forskere som får to millioner euro hver til sin forskning – tilsvarende omtrent 24 millioner norske kroner.

Annonse

En av dem er Magnus Øverlie Arntzen fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han skal drive grunnforskning for å avdekke hvordan spesifikke mikroorganismer og enzymer fungerer i naturen.

– Med den teknologien og ekspertisen vi har tilgjengelig gjennom enzymforskningen på NMBU i dag, med tilgang til hypermoderne instrumenter og i samarbeid med ledende internasjonale eksperter, er vi i en unik posisjon til å løse dette mysteriet, sier Arntzen til Khrono.

Også Victor Greiff og Noëlle Lynn Wenger Streeton fra Universitetet i Oslo får midler fra EU i dagens tildeling, i tillegg til Edyta Roszko fra Chr. Michelsens institutt.

Les også:

ERC