Gir penger til fadderukene. De som gikk glipp av festen i fjor, skal få være med i år.
LUKK
Annonse
Annonse

Gir penger til fadderukene. De som gikk glipp av festen i fjor, skal få være med i år.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 22. juni 2021

– Det er viktig at de som kanskje ikke har fått mulighet til å få seg venner og bli en del av det sosiale felleskapet får en ny sjanse, sier statsråd Henrik Asheim.

Høstens studiestart ser ut til å bli mer normal enn på lenge, konstaterer forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Nå får studentsamskipnadene over hele Norge penger til lavterskeltilbud, blant annet til fadderukene.

Annonse

40 millioner kroner deles ut. Dette er et resultat av enigheten mellom regjeringen og Fremskrittspartiet om revidert nasjonalbudsjett. Der omprioriterte de midler innenfor studentmilliarden regjeringen lanserte tidligere i år, for å prioritere lavterskeltilbud for studenter, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Pengene skal gå til lavterskeltilbud for studentene gjennom studentfrivilligheten, fadderukene, eller andre tiltak som studentene ser behov for lokalt.

Henrik Asheim. Foto: Julia Loge

Særlig de som startet å studere høsten 2020 har fått merke nedstengingen på kroppen. Asheim foreslår derfor at høstens fadderuker også skal inkludere fjorårets førsteårsstudenter.

– Det er viktig at de som kanskje ikke har fått mulighet til å få seg venner og bli en del av det sosiale felleskapet får en ny sjanse. Derfor mener jeg det bør legges til rette for at også andreårsstudentene blir inkludert i fadderuken til høsten og kan få en ny start til høsten. Det kan disse pengene bidra til, sier Asheim. 

Les også: