Hvilket råd ville du gitt deg selv som ung forsker?
LUKK

Hvilket råd ville du gitt deg selv som ung forsker?

Av Jørgen Svarstad

Publisert 2. august 2018 kl. 10:24

Flere hundre har svart.

Hvis du skulle gå bak i tid og fortalt deg selv, som ung akademiker, én ting du har lært om akademia, hva ville du sagt? Dette spørsmålet stilte Nathan Hall, professor ved McGill University i Montreal på Twitter. Og svarene lot ikke vente på seg. Flere hundre akademikere har tatt utfordringen. De gir råd til seg selv om alt fra viktigheten av å ta finne en god balanse mellom jobb og fritid, om viktigheten at å si nei , få nok søvn, være snill og samarbeide med folk du liker.

«Du er like smart, dyktig og begavet som dine professorer», skriver én.

«Det er ikke mulig for deg å forestille seg hvor du er om 10, 20, 30 or. Oftest er usikkerheten din venn», kommer det fra en annen.

Annonse

«Samarbeid. Samarbeid. Samarbeid. Og samarbeid med folk du liker», oppfordrer en tredje.

Og videre:

«Det blir aldri perfekt, så bare send inn den forbannede greia.»

«Det er bare en jobb. Familien din vil alltid bety mer enn jobben din.»

«Det beste rådet jeg fikk da jeg startet i akademia: «Vi er alle smarte. Skill deg ut ved å være snill.»»

Det var Times Higher Education (THE) som omtalte saken først. Nathan C. Hall sier til THE at han, etter å ha vært på det «akademiske twitter» i fem år, har fått høre mye om vanskelige opplevelser mennesker i ulike deler av akademia har hatt.

–  Jeg var nysgjerrig på hva, om noe, folk skulle ønske de hadde visst før de begynte.

Salmone sier han rådene han identifiserte seg mest med, var de som handlet om psykisk helse, viktigheten av å ta vare på seg selv og å be om hjelp i tide.

– Jeg forstår nå viktigheten av å være ærlig om disse tingene og forstår at jeg ikke er alene om disse erfaringene. Å søke psykisk helsehjelp er mer en nyttig strategi for å navigere i det akademiske liv, enn et tegn på svakhet.

Her er noen flere av rådene akademikere ville gitt til en yngre utgave av seg selv:

 

Les også: