Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Kunnskapsdepartementet flytter til Kirkegata

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 22. august 2011

- Brikkene begynner å falle på plass, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud. Om kort tid vil Kunnskapsdepartementet få plass hos DnB NOR.

kunnskapsdepartementet-flytter-til-kirkegata


Den gamle bankhallen vil fungere som de ansattes kantine. (Foto: DnB NOR Næringseiendom)

Fakta

 

Samlet fikk SV 4,1 prosent av stemmene i kommunestyrevalget, mot 6,2 prosent i 2007, og 4,3 prosent i fylkestingsvalget, mot 6,5 prosent i 2007.

Resultatet er det dårligste for partiet siden 1979. Dersom resultatet gjaldt et stortingsvalg, ville SV fått sju representanter, mot elleve i dag.

Som det første av de departementene som ble hardest rammet, har Kunnskapsdepartementet nå funnet fram til nye lokaler, skriver Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet i en pressemelding.

Klart for signering

Departementets nye adresse blir Kirkegata 18, der DnB NOR i dag holder til. Statsbygg regner med at en fremleieavtale kan undertegnes i løpet av neste uke.

– Jeg er svært glad for at brikkene nå begynner å falle på plass, og regner med at leieavtaler også for andre departementer vil kunne være klare i løpet av relativt kort tid, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

"Majestetisk"

DnB NOR har i dag rundt 350 arbeidsplasser i lokalene og har sagt seg villig til å flytte ut av lokalene på meget kort frist. Allerede etter to-tre uker skal Statsbygg kunne begynne klargjøringen av lokalene for de nye leietakerne.

Lokalene beskrives av DnB NOR Næringseiendom som flotte og majestetiske. Bankbygningen fra 1916 fremstår som meget representativ med mye originalt interiør og marmordekor. For departementet er det imidlertid viktigst at de ansatte nå kan samles fra seks til ett kontorlokale.

Vanskelige arbeidsforhold

– Det er godt at Kunnskapsdepartementet nå kommer over i nye lokaler som vi kan ha framover inntil vi får tilbake en permanent løsning. De ansatte har de siste ukene vært spredt på mange ulike arbeidssteder og arbeidsforholdene har ikke vært enkle. Jeg vil benytte anledningen til å takke for velvilligheten vi har møtt hos de som har huset oss i denne perioden. Samtidig vil jeg takke alle de som har bistått oss i arbeidet med å finne nye og egnede lokaler, sier statsråd for høyere utdanning og forskning Tora Aasland.