Kyrre Lekve går av

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 27. april 2012

Statssekretær Kyrre Lekve går av. Styrelederen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag overtar.

Fakta

 

  • Også kalt «tellekantsystemet».
  • Innført ved universiteter og høgskoler i 2006.
  • Registrerer publiseringer i vitenskapelige tidsskrifter.
  • Publiseringspoeng utløser økonomiske midler til «opphavsinstitusjonen».
  • I 2013 gir en artikkel i et tidsskrift på nivå 1 ett poeng, tilsvarende 31 952 kroner, mens nivå 2 gir tre poeng, tilsvarende 95 856 kroner. En bok gir 159 760 kroner på nivå 1 og 255 616 kroner på nivå to. Artikler i antologier gir 22 366 kroner på nivå 1 og 31 952 kroner på nivå 2. 

 

I statsråd i dag ble det gjort kjent at statssekretær Kyrre Lekve fratrer sin stilling. Kyrre Lekve meddelte selv nyheten på sin blogg.

«I dag ble det kjent at jeg skal gå av som statssekretær i Kunnskapsdepartementet fra 7. mai,» skriver Lekve.

I en pressemelding fra regjeringen informeres det om at rådgiver Ragnhild Setsaas (61) overtar for Lekve, som har vært statssekretær med ansvar for politikken knyttet til forskning og høyere utdanning. Setsaas er tidligere vararepresentant for SV på Stortinget fra Sør-Trøndelag. Hun er rådgiver i Trondheim kommune og ble av Kunnskapsdepartementet utpekt som styreleder ved Høgskolen i Sør-Trøndelag for perioden 2011-2015. Hun har også vært varaordfører i Trondheim og styremedlem i NSB.

Store endringer i Kunnskapsdepartementet

Han forklarer avgangen med at han ikke lenger har den samme motivasjonen som skal til for å gjøre jobben som statssekretær. Lekves avgang følger også overgangen fra to til en statsråd i Kunnskapsdepartementet etter at Kristin Halvorsen overtok forskningsministerposten til Tora Aasland.

«I en tid med store endringer og fornyelser har også jeg tenkt gjennom egne ønsker og ambisjoner, og for en tid tilbake bestemte jeg meg for at tiden var inne til å slutte. Jeg har kommet fram til at jeg ikke har motivasjonen som skal til for å stå på for fullt lenger. Jeg går derfor av etter eget ønske,» skriver Lekve.

Tvilte på Kristin?

Han avslører en viss tvil rundt at Kristin Halvorsen skulle bli minister for både skole og høyere utdanning og forskning, men sier seg nå overbevist om at hun vil gjøre en god jobb.

«Om jeg ikke var det før, så er jeg, etter å ha jobbet med henne noen uker, overbevist om at Kristin Halvorsen vil gjøre en fantastisk jobb som statsråd for hele Kunnskapsdepartementet. Jeg har tro på at SV kommer sterkt tilbake. Jeg har tro på det rødgrønne prosjektet. Og det er slett ikke utenkelig at de vinner i igjen i 2013. Jeg er stolt av alt jeg har fått til og takknemlig for å ha fått være med på noe så spennende. Jeg ønsker Kristin og resten av ‘girl-power’-gjengen lykke til. Jeg kommer spesielt til å savne alle de fantastiske folkene jeg har fått jobbe med i Kunnskapsdepartementet. De er faglig dyktige; de er hyggelige; de er profesjonelle. Tilsammen er de ryggraden i det norske demokratiet,» skriver Lekve.

Fra før er Elisabeth Dahle statssekretær for Kristin Halvorsen med ansvar for barnehage og opplæringssaker.