Mari Sundli Tveit går av som rektor ved NMBU
LUKK
Annonse
Annonse

Mari Sundli Tveit går av som rektor ved NMBU

Av Julia Loge

Publisert 24. april 2019 kl. 14:30

Tveit skal over i ny jobb som områdedirektør for politikk i NHO.

– Det har vært et stort privilegium og en glede å få lov til å skape NMBU sammen med ansatte og studenter. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til sammen og den betydningen vi har for en bærekraftig framtid, sier Mari Sundli Tveit i en pressemelding.

Mari Sundli Tveit ble først valgt i 2013, så ansatt som rektor av styret. I 2016 vedtok styret på NMBU at de skal ha ansatt rektor med knappest mulig margin, 6 mot 5 stemmer. Tveit ble ansatt høsten 2016 og skulle fortsatt til 2021. Hun fratrer imidlertid stillingen innen 31. juli.

– Jeg går nå inn i siste halvdel av mitt siste åremål, og jeg har måttet begynne å tenke på framtida. Nå har det dukket opp en unik mulighet til å ta min kompetanse og engasjement for bærekraft og betydningen av samspillet mellom akademia og næringslivet inn i en ny og svært spennende rolle. 

Stillingen som rektor ved NMBU for resten av åremålsperioden vil bli lyst ut internt og eksternt snarest mulig. Styret har vedtatt at prorektor Øystein Johnsen konstitueres som rektor ved behov.

– På vegne av styret vil jeg takke Mari for den flotte jobben hun har gjort som rektor for NMBU, sier styreleder Siri Hatlen.

Tveit er også leder for Universitets- og høgskolerådet (UHR). UHR velger nytt styre 29. mai i år og Tveit blir sittende ut perioden. 12. april ble hun gjenvalgt som styremedlem i European University Association (EUA) fram til 2023, og hun beholder den styreposisjonen.