Nesna: 60 ansatte mister jobben hvis de ikke vil bytte arbeidssted
LUKK

Nesna: 60 ansatte mister jobben hvis de ikke vil bytte arbeidssted

Av Lina Christensen

Publisert 27. mai 2021 kl. 12:26

Om litt over et år legges lærerutdanningen på Nesna ned. Rundt 60 ansatte har fått tilbud om å endre arbeidssted.

Sommeren 2019 bestemte styret ved Nord universitet å legge ned den 103 år gamle lærerutdanningen på Nesna. Dette førte til store protester blant de ansatte. Saken har også blitt behandlet i Stortinget, men heller ikke dette førte fram.

Nå har Nord universitet sendt ut varsel om endringsoppsigelse til rundt 60 ansatte ved Nesna. Det betyr at de ansatte får tilbud om ny kontrakt, i dette tilfellet at de får et nytt arbeidssted. Hvis de ikke godtar tilbudet, så mister de jobben.

Annonse

Universitetsstyret har flyttet lærerutdanningen til Mo i Rana. Noen ansatte flyttes også til Bodø eller Levanger.

– Vi har sammen med de tillitsvalgte jobbet for å finne best mulig løsninger for de ansatte, og vi har brukt to år på dette. Nå får alle ansatte en avklaring, slik at de har et år på seg til å finne individuelle løsninger. Denne omstillingen er vanskelig for de berørte, og det er derfor viktig at vi får landet arbeidskontraktene nå, sier rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen til NRK.

Det er opp til de ansatte om de godtar kontraktstilbudet fra Nord universitet. Ifølge NRK er rundt halvparten av de 60 ansatte som har fått tilbud om endringsoppsigelse vitenskapelig ansatte, mens den andre halvparten er tilknyttet administrasjonen.

– De har fått en kontrakt hvor det står hvilke betingelser som gjelder for den enkelte. Cirka halvparten får jobbe videre fra Mo i Rana, mens resten blir satt til andre studiesteder ved universitetet, sier Solheim Hansen.

Anne Lise Wie har jobbet ved den tidligere lærerhøgskolen i 24 år, og har fått beskjed om at hun får tilbud om plass i Bodø.

– Det er bare veldig vondt nå. Dette er en fantastisk arbeidsplass med flotte kolleger, et godt forskningsmiljø og dyktige studenter. Å miste dette blir veldig trist, sier hun til NRK.

1. august 2022 vil etter planen være den siste gangen Nord universitet har aktivitet på Nesna.

  • Les mer: