Nesna-studenter snudde ryggen til rektor
LUKK
Annonse
Annonse

Nesna-studenter snudde ryggen til rektor

Av Julia Loge

Publisert 27. august 2019 kl. 14:21

Både studenter og ansatte ba om at rektoren ikke skulle komme til semesterstart. Da hun likevel kom, ble hun møtt med protest.

Like før sommeren vedtok styret ved Nord universitet å legge ned studiestedet Nesna på Helgeland. Hvis alt går etter planen er 2019 siste året Nesna tar i mot nye studenter, og så trappes aktiviteten gradvis ned over tre år.

Det har vakt store protester på Nesna, som mister kommunens hjørnesteinsbedrift. Da rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, kunngjorde at hun skulle åpne studieåret på Nesna, ba samtlige fagforeninger og en gruppe studenter om at hun ikke kom.

Studiestart på Nesna 27082019 Foto: Hans Petter Sørensen/Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland
– Det er selvfølgelig aldri hyggelig å ikke bli møtt velkommen. Men jeg har en jobb å gjøre og det er å implementere det vedtaket styret har fattet, sier Hansen til NRK. Foto: Hans Petter Sørensen/Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland

Mange på Nesna har reagert på rapporten om studiestedene, som skrev at Nesna hadde «svært lav tilgang på kvalifiserte studenter», og stilte derfor med plakater med teksten «Jeg er ikke annenrangs» eller «Jeg er god kvalifisert».

På tross av brevene stilte Hansen. Ifølge NRK begrunner hun det med at hun ønsker å være tilstede for å gi de nye studentene en så normal velkomst som mulig.

Studiestart på Nesna 27082019 Foto: Hans Petter Sørensen/Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland
Foto: Hans Petter Sørensen/Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland

Ifølge Khrono åpnet rektoren talen sin med å rose studentene for å være dyktige og fagmiljøet kompetent, mens studenter kom med tilrop og ba om unnskyldning.

  • Se bilder fra studiestart andre steder: