Dag Rune Olsen blir ny rektor ved UiT
LUKK
Annonse
Annonse

Dag Rune Olsen blir ny rektor ved UiT

Av Julia Loge

Publisert 16. desember 2020 kl. 09:54

– Jeg har allerede bestemt meg for å takke ja, sier den kommende rektoren for UiT-Norges arktiske universitet.

Anne Husebekk, rektor og styreleder ved UiT Norges arktiske universitet, er svært tilfreds og glad for at Dag Rune Olsen vil bli den nye rektoren ved UiT.  

– Det var sterk konkurranse om stillingen, med fire sterke søkere. Dag Rune har en svært relevant og bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt, og jeg er helt sikker på at han vil bli en god leder av UiT, sier Husebekk i en pressemelding fra UiT.

Universitetsstyret avgjorde i dag hvem som blir tilbud stillingen som UiTs første ansatte rektor. Dag Rune Olsen er entusiastisk og klar for nye utfordringer ved UiT Norges arktiske universitet.  

– Først av alt vil jeg takke universitetsstyret for tilliten, og jeg har allerede bestemt meg for å takke ja til rektorstillingen. UiT har en unik historie og en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Jeg er ydmyk og forventningsfull og ser frem til å bli den nye rektoren ved UiT, og ikke minst til å bli kjent med studenter, medarbeidere og universitetets mange samarbeidspartnere, sier Olsen i pressemeldingen.  

Olsen begynner i stillingen 1. august 2021, samtidig som at UiT går over til det som kalles enhetlig ledelse, som innebærer at rektor er ansatt, men ikke leder for universitetets styre. Til gjengjeld leder rektoren både den faglige og den administrative delen av universitetet.

Resten av sammensetningen av den nye ledelsen skal avklares i løpet av neste år.

  • Les mer: