Oppsagt Norce-forsker tapte i retten
LUKK
Annonse
Annonse

Oppsagt Norce-forsker tapte i retten

Av Jørgen Svarstad

Publisert 4. november 2021 kl. 10:49

Mannen (56) ble oppsagt av Norce-konsernet etter 22 år i jobben. Men oppsigelsen var ikke usaklig, fastslår retten.

Det skriver Khrono.

Etter 22 år i jobben ble den 56 år gamle forskeren oppsagt av Norce-konsernet i fjorårets nedbemanning som følge av negative økonomiske resultater. Det nektet han å godta. Han mente han var bedre kvalifisert enn flere navngitte kolleger, og tok saken til retten. Men han tapte på alle punkter.

«Retten kan ikke se at det foreligger ekstraordinære eller tilstrekkelig tungtveiende hensyn som taler for at interesseavveiingen etter § 15-7 annet ledd må trekke i favør av XX. Retten kan ikke se at oppsigelsen er usaklig og må kjennes ugyldig», siterer Khrono fra kjennelsen til Sør-Rogaland tingrett.  

Han må også dekke saksomkostningene til Norce, som tilsvarer 281 350 kroner.

I dommen kommer det frem av forskeren ble vurdert opp mot 61 andre ansatte. Til slutt handlet det om ni ansatte han mente seg forbi gått av. «Det er ikke grunnlag for å sette til side arbeidsgivers vurderinger i forhold til dette», heter det i dommen.

Dommen er ikke rettskraftig. Ankefristen er foreløpig ikke ute. Mannen er organisert i fagforeningen Tekna, og han er representert av en advokat i Tekna.

Les også: