Østfold får doktorgradsutdanning
LUKK

Østfold får doktorgradsutdanning

Av Julia Loge

Publisert 12. desember 2022 kl. 21:22

Med akkreditering av Digitalisering og samfunn har Høgskolen i Østfold fått sitt første doktorgradsprogram.

– Innstillingen fra den sakkyndige komiteen taler for seg, og det var ingen tvil om hva vedtaket skulle lande på. I søknaden og under institusjonsbesøket har HiØ vist at høyskolen har et fagmiljø med høy kompetanse på utdanning og forskning innen den faglige profilen til programmet, sier tilsynsdirektør i NOKUT, Nina Waaler i en pressemelding.

Mandag godkjente de søknaden fra Høgskolen i Østfold (HiØ) om å akkreditere doktorgradsprogrammet i digitalisering og samfunn, som skal gå på campusene i Fredrikstad og Halden.

Som akkreditert høyskole kan HiØ selv opprette studier på bachelornivå, men må få godkjennelse fra Nokut for å opprette studier på master- og doktorgradsnivå. Når dette ph.d.-programmet nå er godkjent, kan HiØ også opprette masterprogrammer i det samme fagområdet.

– Høgskolen i Østfold rykker med dette opp en divisjon både innen utdanning og forskning, sier rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen i en nyhetssak på høyskolens nettsider.

HiØ vedtok å etablere programmet i mars 2018. Nå gjenstår kun formell godkjenning i Kunnskapsdepartementet og HIØ regner med å kunne ta opp de første doktorgradsstudentene i august 2023.

  • Les også: