Seks nye studenter smittet ved NHH
LUKK
Annonse
Annonse

Seks nye studenter smittet ved NHH

Av Jørgen Svarstad

Publisert 4. september 2020

Totalt er 117 studenter ved Norges Handelshøyskole i Bergen bekreftet smittet siden studiestart.

Seks nye NHH-studenter er meldt smittet det siste døgnet, melder NHH på sine nettsider fredag 4. september klokken 14.

Det betyr at i alt 117 studenter ved høyskolen er blitt bekreftet smittet siden studiestart.

Annonse

NHH gir ingen flere opplysninger om de seks nye smittetilfellene.

Høyskolen skriver at de har tett dialog med smittevernkontoret, som driver smittesporing og varsler nærkonakter til alle studenter. De smittede studentene er i isolat, mens nærkontakter er satt i karantene.

All fysisk undervisning er avlyst til og med i dag, fredag.

Bergen er kommunen med desidert flest bekreftede smittede studenter, og NHH er utdanningsinstitusjonen med flest bekreftede smittetilfeller.

–  Vi synes først og fremst at dette er veldig trist, og tar dette på høyeste alvor, sier Marthe-Caroline Dahle, leder i Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) i et intervju med VG fredag.

En del av dem som har fått påvist smitte, var på et arrangement i regi av studentforeningens klubb- og kulturutvalg mandag kveld forrige uke. 45 personer skal ha deltatt på arrangmentet i Kjelleren på skolen. Det skulle vare i en time og være alkoholfritt.

– Vi har tydelig kommunisert at det ikke er tillatt med fester på NHH, men her brøt man retningslinjene. Det ble konsumert alkohol i lokalet, de dro på hjemmefest, returnerte til skolen hvor de ble bortvist fra området av ansvarlig arrangør, sier Dahle til VG.

– Vi er veldig lei oss for at det har vært brudd på retningslinjene, og det er vi som sitter som øverst ansvarlig, sier hun videre.

Les også: