Smittetallet fortsetter å øke blant studentene i Bergen
Annonse
Annonse

Smittetallet fortsetter å øke blant studentene i Bergen

Av Jørgen Svarstad

Publisert 28. august 2020

Nå er 45 studenter i Bergen bekreftet smittet av korona.

De aller fleste studentene som så langt har blitt bekreftet smittet av korona, studerer i Bergen. Ifølge Forskerforums opptelling er det nå 45 bekreftede smittetilfeller blant studenter.

Og torsdag ble seks nye tilfeller bekreftet, fem ved Norges Handelshøyskole (NHH) og ett ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). 

Det betyr at i alt ni NHH-studenter i Bergen er bekreftet smittet. Fem av disse er masterstudenter som var i samme faddergruppe under velkomstuken.  De smittede studentene er i isolat, mens nærkontaktene er satt i karantene, melder NHH.  

Ledelsen har avgjort at ut denne uken skjer undervisning for masterstudentene kun digitalt, men det fysiske undervisningsalternativet starter opp igjen førstkommende mandag.  

Torsdag melder også HVL at totalt 25 studenter ved deres campus i Bergen er smittet. Den siste bekreftede studenten går på grunnskolærerutdanning for 5.-10. trinn.  

– Det er smittevernskontoret som har ansvaret for smittesporingen, og det er de som vil kontakte de personene som defineres som nærkontakter, og som dermed blir pålagt karantene, sier rektor Berit Rokne i meldingen.  

Hun forteller at HVL nå tilrettelegger for digital undervisning for de studentgruppene som er berørt.

– For alle andre studentgrupper som ikke er berørt av situasjonen ved campus Bergen vil undervisning gå som vanlig. 

Bergen kommune skriver på sine nettsider torsdag kl. 14 at i alt 11 nye personer hadde testet positivt siden dagen før. De er i hovedsak nærkontakter til smittede i forbindelse med utbruddet på HVL, skriver kommunen.   

Les også: