Tilsammen 76 NHH-studenter smittet av korona: – Håper vi har nådd toppen
LUKK
Annonse
Annonse

Tilsammen 76 NHH-studenter smittet av korona: – Håper vi har nådd toppen

Av Jørgen Svarstad

Publisert 1. september 2020 kl. 12:36

18 nye studenter bekreftet smittet ved Norges Handelshøyskole.

Smittetallet fortsetter å stige ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

43 av høyskolens studenter fikk påvist smitte i helgen og på mandag. Det førte til at NHH stoppet all undervisning. Folkehelseinstituttet og Bergen kommune ba alle som har vært på studentfester der smittevernreglene ikke ble overholdt, om å gå i karantene i ti dager etter festtidspunktet.

Men smittetallet fortsetter å stige, og tirsdag ble det påvist smitte hos ytterligere 18 NHH-studenter. Det betyr at 76 studenter ved NHH fått påvist covid-19 dette semesteret.

350 studenter valgte å teste seg da koronapatruljen besøkte NHH mandag.

– Jeg håper vi har nådd toppen og at antall smittetilfeller vil falle. At koronapatruljen kom til NHH mandag, er noe både NHH-ledelsen og studentene er fornøyde med, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen til BT.

Mandag ble det kjent at flere av de smittede deltok på en fest i Kjelleren på NHH mandag i forrige uke. Retningslinjer ble brutt da arrangementet utviklet seg til en fest. Ifølge kommunen kan festen kan ha bidratt til å spre koronaviruset.

Mikalsen mener at NHH-ledelsen har fulgt FHIs smittevernråd i forbindelse med studiestart.

– Vi har tilbud om digital undervisning, merket av med sperrebånd i ganger og lesesaler samt satt frem Antibac mange steder. Vi mener vi har gjort vårt for å forhindre smitte. Men så er det slik at studentene treffer hverandre på fritiden også, sier Mikalsen til BT.

Bergen kommune skriver at 31 av 32 nye smittetilfeller det siste døgnet er personer i aldersgruppen 19-27 og at de kan knyttes til studentutbruddet.

Les også: