To nye studenter i Bergen er bekreftet smittet av korona
LUKK
Annonse
Annonse

To nye studenter i Bergen er bekreftet smittet av korona

Av Jørgen Svarstad

Publisert 26. august 2020

Nå er tilsammen 37 studenter i Bergen bekreftet smittet.

De to nye studentene som det onsdag ble informert om at er smittet, går på Universitetet i Bergen (UiB) og Norges Handelshøykole (NHH).

UiB skriver i en pressemelding at studenten studerer ved Det juridiske fakultet. Vedkommende har vært tilstede på undervisning de siste ukene.

Annonse

UiB anbefaler karantene for alle som har vært i samme undervisningssituasjon som smittede.

– For de studentene som er i karantene, er det viktig for UiB å kunne tilby digital undervisning og oppfølging, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal i pressemeldingen.  

Samdal sier at universitetet er forberedt på at tallet på smittede kan øke.

Totalt har ni UiB-studenter blitt smittet. De seks siste meldte UiB om på mandag, mens de to første ble de klar over 11. og 19. august.

Norges Handelshøyskole skriver også på sine nettsider onsdag at ytterligere én student hos dem er bekreftet smittet. Fra før av var det kjent at to masterstudenter var smittet, mens dette er en bachelorstudent. Vedkommende har ikke deltatt i faddergrupper eller undervisning, skriver NHH.

NHH-ledelsen har avgjort at undervisningsaktiviteter for masterstudentene bare skal skje digitalt denne uken. I løpet av uken blir det bestemt om ordningen blir videreført.

For bachelorstudenter vil det fortsatt være fysiske undervisningsaktiviteter, men det vil være et digitalt tilbud også til disse.

I alt har 38 studenter i Bergen blitt bekreftet smittet. Av disse er 24 studenter ved Høgskulen på Vestlandet.

Les også: