UiB dropper alle fadderarrangement på kveldstid
LUKK
Annonse
Annonse

UiB dropper alle fadderarrangement på kveldstid

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. august 2020

Nå blir det slutt på fadderfestene i Bergen. Universitetet mener presset på fadderne blir for stort.

I en pressemelding skriver Universitetet i Bergen (UiB):

«Fra og med onsdag gjennomføres ikke fadderarrangementer på kveldstid i regi av Universitetet i Bergen. Grunnen er vurderinger knyttet til totalbelastningen på fadderstyrene og fadderne. Aktivitetene i oppstartsuken på dagtid holder frem for å sikre en inkluderende studiestart og god introduksjon for studentene til UiB.» 

Beslutningen er tatt av ledelsen ved UiB. De mener belastningen på fadderstyrene og faddere over tid vil bli for krevende.

– Dette er unge mennesker som jobber frivillig og gjør en kjempejobb. Vi ser at faddere og fadderstyrene har gjort en god jobb når det gjelder å opprettholde smittevern og sosiale aktiviteter. Denne beslutningen skjer ikke fordi faddere og studentene ikke har vært gode nok på dette, men vi ser at presset både når det gjelder gjennomføringen og også når det gjelder oppmerksomheten fadderuken får nasjonalt over tid blir stor, og for oss er hensynet til studentene helt sentralt her, sier viserektor for utdanning, Oddrun Samdal i pressemeldingen.

Samdal sier hun var ute og gikk faddervakt i natt og var imponert over det hun så av oppførselen til studentene fra UiB. 

– De faglige aktivitetene på dagtid vil gå som normalt. Vi kan forsikre våre nye studentene om at vi har et sterkt fokus på at introduksjonen til UiB skal være så god som mulig selv om det er krevende forutsetninger, og så oppfordrer vi selvsagt sterkt til at man i den kommende tiden fortsatt er flinke til å overholde smittevernsregler: Holde avstand, huske håndvask og holde seg hjemme om man er syk.

Les også: