Ytterligere kutt ved Nord universitet
LUKK

Ytterligere kutt ved Nord universitet

Av Julia Loge

Publisert 30. april 2024 kl. 16:46

Nord universitet forbereder kostnadskutt i vitenskapelig aktivitet i 2025.

I en pressemelding tirsdag ettermiddag skriver Nord universitet at de må kutte budsjettet med ytterligere 80 millioner kroner i 2025.

«Dette skyldes forventninger til reduserte bevilgninger, blant annet som følge av en reduksjon i såkalt produksjon av studiepoeng og nye kjente kostnader», står det i pressmeldinge.

Universitetsstyret skal behandle budsjettet når de møtes 8. mai.

Universitetet har allerede vedtatt en omstillingsplan der målet er å spare inn 150 millioner kroner over de neste årene. 

Kuttene vil ramme både administrative funksjoner og i vitenskapelig aktivitet, og styret skal blant annet ta stilling til en endring i det pågående omstillingsprosjektet ved universitetet: «Et nytt delprosjekt skal arbeide med tilpasning og kostnadskutt i vitenskapelig aktivitet».

Statsråd Oddmund Løkensgard Hoel skal besøke styremøtet i Levanger. Styret vil da få anledning til å presentere universitetets nye realitet og aktuelle grep for tilpasning. Blant sakene som vil bli presentert er status for prosjekt økonomisk omstilling og arbeidet med videreutviklingen av master i grunnskolelærerutdanning.

  • Les mer om trangere tider i sektoren: