Abelprisseremonien flyttes og nedskaleres på grunn av streikefare
LUKK
Annonse
Annonse

Abelprisseremonien flyttes og nedskaleres på grunn av streikefare

Av NTB

Publisert 24. mai 2022 kl. 11:52

På grunn av risiko for streik i offentlig sektor blir ikke Abelprisseremonien holdt som planlagt i Universitetets aula.

Arrangementet blir nedskalert og flyttes til Akademiets hus i Drammensveien 78 i stedet, har Det Norske Videnskaps-Akademi bestemt.

Preses Lise Øvreås i Det Norske Videnskaps-Akademi sier at det gjør vondt å flytte seremonien, men at de må ha sikkerhet for at det blir en prisseremoni.

– Beslutningen måtte tas tidlig i dag for å varsle alle involverte og vi trenger tid å forberede seremonien i Vitenskapsakademiet. Vi måtte ta denne avgjørelsen nå selv om meklingen fortsatt pågår, sier hun i en pressemelding.

Få får plass

Ekstra leit er det å flytte seremonien fordi det ikke har vært noen slik markering i Norge siden 2019 på grunn av pandemien, sier hun.

I Akademiets hus er det plass til bare en liten del av de som har plass i Universitetets aula, og prisvinner Dennis Sullivan med følge, tidligere prisvinnere og andre med en rolle i forbindelse med Abelprisen blir prioritert.

Regjeringens offisielle bankett for inviterte gjester går som planlagt på Akershus slott.

Amerikaner får prisen

Abelforelesningene onsdag på Blindern kan også bli rammet av en eventuell streik.

Amerikanske Donald P. Sullivan får Abelprisen for «banebrytende bidrag til topologien», en retning innen matematikken som han selv har vært med på å utvikle.

Geometriske strukturer er sentrale i fagfeltet, som ser på egenskapene til objekter som ikke endrer seg når de blir deformert.

Les også: