BI-studentene avlyser fadderuken i Oslo: – Ikke forsvarlig å fortsette
LUKK
Annonse
Annonse

BI-studentene avlyser fadderuken i Oslo: – Ikke forsvarlig å fortsette

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. august 2020

BI-studentene har bestemt seg for å avlyse resten av fadderuken på grunn av smitteøkningen.

«Etter å ha sett utviklingen i smittetrenden ser vi det ikke som forsvarlig å fortsette fadderuken. Vi som arrangører har et ansvar for å minimere smittespredningen – et ansvar vi tar svært alvorlig.»

Det skriver Fadderullan (Handelshøyskolen BIs fadderuke i Oslo) på sine nettsider.

BIs studentorganisasjon BISO og Fadderullan som har bestemt å droppe resten av sine fadderaktiviteter i Oslo.

«Både BISO Oslo og Fadderullan Oslo ser det som svært avgjørende at vi ikke havner i en situasjon hvor campus må stenge dørene igjen», står det videre.

«Det er veldig beklagelig at de nye studentene ikke får den studiestarten de hadde håpet på, men slik situasjonen er akkurat nå kommer liv og helse i første rekke.»

Fadderarrangementer andre steder i landet avlyses også

I Tromsø vil ikke arrangørene åpne for fysisk oppmøte på noen av sine arrangementer. Det melder arrangøren selv i en pressemelding tirsdag kveld, skriver VG.

– Det er naturligvis veldig trist og noe vi beklager på vegne av, spesielt de nye, studentene i Tromsø. Samtidig er det viktig for oss å skape en god og trygg fadderuke for studentene i Tromsø, hvor fokuset ligger på å forhindre et smitteutbrudd. Per nå holder vi oss, fra og med morgendagen, kun til streaming av arrangementer og faddergrupper som ikke overstiger 20 mennesker, sier leder av «DebutUKA» Tobias Hjermann i pressemeldingen.

Også NTNU i Trondheim har avlyst fadderarrangementer etter en student i et av fadderutvalgene har fått påvist coronasmitte.

Og så til Bergen:

– Vi har landet på at vi har en tydelig forventning til at studenter tar ansvar for seg selv og andre. Ser vi ikke en vesentlig forbedring etter i kveld må vi revurdere om hele fadderuken skal avlyses, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) til Bergens Tidende etter et møte med alle utdanningsinstitusjonene for å diskutere situasjonen tirsdag.

Også i Oslo har byrådsleder Raymond Johansen truet med å be om at fadderukene avlyses hvis festingen i parkene ikke roer seg.

Høgskolen i Østfold: Alle fysiske fadderarrangementer avlyst

Det vil ikke bli noen fysiske arrangementer under fadderuka på Høgskolen i Østfold i år, skriver Fredrikstad Blad.

Kommunen Indre Østfold er som kjent delvis stengt ned fordi smittesituasjonen er ute av kontroll.

– Fadderstyret hadde planlagt alle de fysiske arrangementene godt innenfor smittevernsregler og hadde god kontroll på alt. Likevel har de sammen med oss i kriseledelsen besluttet å avlyse de fysiske arrangementene på grunn av den økte spredningen de siste dagene, sier informasjonssjef ved Høgskolen i Østfold, Tore Petter Engen til Fredriksstad Blad.