UiB-student smittet av korona – hele faddergruppen satt i karantene
LUKK
Annonse
Annonse

UiB-student smittet av korona - hele faddergruppen satt i karantene

Av Jørgen Svarstad

Publisert 11. august 2020

Studenten i Bergen som har testet positivt på korona har deltatt på fadderarrangementer. Men faddergruppen har overholdt smittevernsreglene, opplyser Universitetet i Bergen.

I en pressemelding skriver Universitetet i Bergen (UiB) at de har fått informasjon om at én student har testet positivt på covid-19. Studenten er satt i isolasjon. Nærkontakter og faddergruppen studenten har deltatt i er varslet og satt i karantene med umiddelbar virkning, melder universitetet.

Bergen kommune er varslet og samarbeider med UiB om smittesporing og oppfølging.

Annonse

Det dreier seg om en student ved fakultet for Det samfunnsvitskaplege fakultet, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved UiB.

Hun sier at studenten har deltatt på fadderarrangementer blant annet i Nygårdsparken, men har fått stadfestet at den aktuelle faddergruppen har overholdt gjeldende smittevernsregler og heller ikke blandet seg med andre faddergrupper.

– Vi ønsker at studiestarten skal vere trygg og god. Når slikt skjer, er det en viktig påminner til oss alle om at det er smitte i samfunnet nå, og om hvor viktig det er at vi følger de gjeldene råd og retningslinjer om blant annet avstand og håndvask, sier hun ifølge pressemeldingen.

Ved studiestart ved UiB er studentene delt opp i mindre grupper for å forebygge smittespredning. Under fadderuken er studentene delt inn i mindre grupper på 25-30 personer.

NTNU-fadder smittet

Samtidig melder Adressavisen at en NTNU-student er smittet av korona. Det er en student i et av de mange fadderutvalgene ved NTNUs Fakultetet for samfunns- og utdanningsvitenskap, bekrefter konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek til Adresseavisen.

Vedkommende som er smittet er satt i isolasjon og resten av fadderutvalget ble satt i karantene, opplyser Hestbek.

Det var i helgen at studenten fikk påvist smitte, altså før fadderuka startet.

Les også: