Drapsetterforskning etter funn av to døde. En av dem jobbet på Politihøgskolen.
LUKK

Drapsetterforskning etter funn av to døde. En av dem jobbet på Politihøgskolen.

Av NTB

Publisert 22. september 2021 kl. 11:50

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i en leilighet på Kolbotn. Politiet tror ikke det var andre involverte i hendelsen. Den døde mannen jobbet på Politihøgskolen.

Politiets operasjonssentral fikk melding via AMK om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Kolbotn klokken 1.16.

Politi og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet. Der ble det funnet to voksne personer i 40-årene med store skader. Begge ble bekreftet døde på stedet. De avdøde er mann og kone, opplyser politiet.

NRK skriver at mannen har bakgrunn fra politiet, men at han de siste årene har vært ansatt på Politihøgskolen. Politihøgskolen bekrefter at en av de døde er ansatt hos dem.

«Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har», skriver pressevakt Rune Kvernen ved høgskolen til NRK.

Politiet er i full gang med etterforskning. De gjennomfører blant annet kriminaltekniske undersøkelser i boligen.

Tror ikke flere har vært involvert

Politiet skriver at de to ikke har vært registrert i noen saker hos dem tidligere.

– Det er ingen opplysninger per nå som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen, sier Nina Marthinsen, politiadvokat i Øst politidistrikt.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen har vi fortsatt ingen opplysninger å gi om dødsårsak eller øvrig hendelsesforløp, sier hun.

Politiet sier at de per onsdag formiddag ikke har noen ytterligere opplysninger å gi, men at de vil komme med en oppdatering i løpet av ettermiddagen.

Marthinsen sier at paret har to mindreårige barn. Politiet har ikke opplyst om barna var i leiligheten da foreldrene ble funnet døde eller hvem som varslet AMK om hendelsen.

– Pårørende er varslet, og parets barn blir ivaretatt av nær familie, sier Marthinsen.

Les også: