Gunnar Yttri blir ny rektor ved Høgskulen på Vestlandet
LUKK
Annonse
Annonse

Gunnar Yttri blir ny rektor ved Høgskulen på Vestlandet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 24. september 2020 kl. 13:13

Gunnar Yttri skal ta HVL fra høyskole til universitet.

Gunnar Yttri (53) blir ny rektor ved Høgskulen på Vestlandet, skriver høyskolen i en pressemelding.

Det vedtok høyskolens styre torsdag.

Annonse

Yttri kommer fra stillingen som førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsvitskap ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap. Han underviser i historie og forsker på utdanningspolitikk og fornybar energi og lokalsamfunn.  

Han skal avløse Berit Rokne, som har vært rektor siden slutten av 2016.

Yttri har vært ansatt ved Høgskulen i Sogn og Fjordane siden 2004. Han har vært dekan i to perioder ved Avdeling for samfunnsfag, og er inne i sin andre periode som medlem av høyskolestyret.

– Vi er svært godt fornøyd med ansettelsen av Gunnar Yttri som den nye rektoren ved Høgskulen på Vestlandet, sier styreleiar Arvid Hallén i pressemeldingen.

– Vi mener Yttri er den rette kandidaten til å ta Høgskulen på Vestlandet videre med di målen og ambisjonene institusjonen har satt seg.

HVL jobber som kjent for å bli universitet.

– De viktigste målene for HVL er å bli et profesjons- og arbeidslivsreteta universitet med fem levende campus som tilbyr attraktive utdanninger og med forskning av høy kvalitet som støtter utdanningane våre innen helse, skole og barnehage og økonomiske og teknologiske fag, sier Hallén i meldingen.