Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Hanne Solheim Hansen ansatt som ny rektor ved Nord universitet

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 26. juni 2019


Hanne Solheim Hansen (56) har siden januar i år vært konstituert rektor ved Nord universitet. Onsdag 26. juni ble hun ansatt av universitetsstyret, på bakgrunn av innstillingsutvalgets innstilling.

– Riktig person

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein.

Hansen har den siste tiden frontet en kontroversiell sak ved Nord universitet. Samme dag som hun ble ansatt av universitetsstyret skal det samme styret ta stilling til Hansens forslag til ny campus-struktur ved universitetet. Hansen har blant annet foreslått å legge ned studiestedene Nesna og Sandnessjøen.

Motivert rektor

Ifølge en pressemelding fra Nord universitet hadde seks personer søkt på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen er født og oppvokst i Nysted på Lolland i Danmark. Hun flyttet til Norge som 23-åring, og bor i dag i Steinkjer. Hun kan vise til en 24 år lang karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet. Hun har hatt stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for at styret viser med denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre, sier rektor Hansen i pressemeldingen.

Les også: