Fakta

Array

 

– Og det er betryggende, la Jens Stoltenberg til da han denne uken da han talte til studenter, ansatte og inviterte gjester under et besøk ved NTNU for å åpne nye Norwegian Brain Centre.

– Sludder

Ifølge Teknisk ukeblad som rapporterer fra besøket, mener Stoltenberg det er lite vi kan si i dag om hva vi skal leve av om 50-100 år, når oljebrønnene i Nordsjøen er tomme.

– Du kan spekulere og resonnere, men de menneskene som sier noe om dette i dag, de bør du egentlig ikke stole på. De får godt betalt for mye sludder, sa Stoltenberg. Han la riktig nok til en forutsetning: Kunnskap vil også i fremtiden være sentral for Norges virksomhetsutvikling.

Utvikle gjennom forskning

– Det vi vet, er at det vi skal leve av kommer til å handle om kunnskap. Måten vi skal utvikle disse virksomhetene, det er gjennom forskning og kunnskap, både målrettet og ekstremt lite målrettet, altså grunnforskning. Jeg sier altså at jeg ikke vet hva vi skal leve av, men det er beroligende – ikke bli urolig. Jeg ville blitt urolig om en statsminister i dag hadde sagt hva vi skal leve av om 100 år.