I dag søkte de om å få bli universitet
LUKK

I dag søkte de om å få bli universitet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 2. mars 2017 kl. 17:29

Høgskolen i Sørøst-Norge er den andre høgskolen som har søkt om å få bli universitet i år.

Torsdag sendte Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) en søknad om å få bli universitet til NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen):

— En høyere utdanningsinstitusjon som HSN skal styrke kunnskapsgrunnlaget for, og kvaliteten i våre profesjons- og arbeidslivsrettede utdanninger, og sette institusjonen bedre i stand til å kunne lykkes med vårt samfunnsoppdrag. Arbeidet mot å innfri de norske akkrediteringskriteriene for universitetsstatus er derfor et resultat av nødvendig kvalitetsutvikling, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

Her kan du lese hele søknaden

Høyskolen ble til 1. januar 2016 da høyskolene i Telemark, Buskerud og Vestfold slo seg sammen. Den har campuser i Bø, Porsgrunn, Drammen, Horten, Kongsberg og på Rauland og Notodden. Med sine rundt 18 000 studenter er den landets nest største høyskole.

Og navnet er….
Hvis de blir universitet, skal de enkelt og greit hete Universitetet i Sørøst-Norge.

– I et hvilket som helst annet land ville en institusjon med HSNs kompetanseprofil, utdanningsportefølje og forskningsvirksomhet hatt betegnelsen universitet. Vi er derfor opptatt av å dokumentere vår status i forhold til de særnorske kriteriene, sier Aasen i pressemeldingen.

HSN er den andre høyskolen som søker om å bli universitet i år. Forrige uke sendte nemlig Høgskolen i Oslo og Akershus sin universitetssøknad NOKUT.

Les også: