– Jeg skal gjøre mitt beste
LUKK
Annonse
Annonse

- Jeg skal gjøre mitt beste

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 16. oktober 2013 kl. 13:41

Å ha lærere som foreldre, kvalifiserer neppe til å bli kunnskapsminister, spøkte Torbjørn Røe Isaksen da regjeringen ble presentert for folket.

--jeg-skal-gj-re-mitt-beste


– Jeg er en mann av få løfter, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Fakta
<

– Jeg har to foreldre som er lærere, men jeg tror ikke det i seg selv kvalifiserer.

Det sier Torbjørn Røe Isaksen lattermildt til Forskerforum, etter at han ble presentert av Erna Solberg som landets nye kunnskapsminister ved slottet i ettermiddag.

Isaksen forteller at han er svært glad for å ha fått Erna Solbergs tillit til å overta Kunnskapsdepartementet.

Folkevalgt, ikke ekspert

– Da ble jeg veldig, veldig glad. Og begynte med en gang å tenke at dette er et veldig stort ansvar som blir veldig spennende og utfordrende å gripe tak i.

– Hvilket grunnlag har du for å gjøre en god jobb som kunnskapsminister?

– Det er et veldig viktig poeng, for i Norge, og i og for seg i et hvert demokrati, velger man verken stortingsrepresentanter eller statsråder fordi de er teknokrater eller eksperter på sitt område. Jeg sitter der som folkevalgt, og som folkets representant. Min jobb er å gjennomføre den politikken som regjeringen har blitt valgt på, sier Isaksen.

Det var en stor og bergensertung folkemengde som møtte den nye regjeringen bak slottet like etter klokken tolv onsdag. En etter en leste Erna Solberg opp navnene på de nye statsrådene, som vinket og mottok jubel fra de fremmøtte.

Venter med løftene

Nå venter store oppgaver for de nye regjeringsmedlemmene. For Torbjørn Røe Isaksen er det mye å sette seg inn i.

– Det første offisielle er at vi skal gå igjennom budsjettet. Det er en formidabel jobb i seg selv. Og så er det å lage en systematisk og god plan for hvordan vi skal få gjennomført mest mulig av en veldig ambisiøs regjeringsplattform. Det blir spennende, sier Isaksen som ikke vil inngå noen løfter for forsknings- og utdanningspolitikken første dagen som statsråd.

– Jeg er en mann av få løfter. Jeg skal love å gjøre mitt beste, og så skal vi gjøre vårt beste for å få gjennomført mest mulig av det som står i plattformen til regjeringen.