KhiO-ansatt fikk sparken etter metoo-varsler. Nå går han til sak.

KhiO-ansatt fikk sparken etter metoo-varsler. Nå går han til sak.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 14. mai 2019

– Vi er uenige i den vurderingen som er gjort, og på vegne av medlemmet vårt har vi besluttet å få en rettslig prøving av vedtaket, sier Forskerforbundets kommunikasjonsleder, Lars Kolltveit til Khrono.

Teaterlæreren ble i en granskning i fjor sommer først «frikjent» for påstander om seksuell trakassering. Men det tok bare dager før tidligere studenter sendte inn nye varsler. Og  i desember ble mannen avskjediget på grunnlag av de nye varslene.

Dette var den andre personen ved høyskolen som fikk sparken i kjølvannet metoo-kampanjen.

Men han er uenig i vedtaket. Khrono skriver at de siste ukene har den ansatte, som er medlem i og får advokathjelp fra Forskerforbundet, sammen med forbundet vurdert å gå til rettslige skritt for å få kjent avskjedigelsen ugyldig.

Khrono får nå bekreftet at Forskerforbundet har reist stevning i avskjedssaken ved KhiO.

– Vi er uenige i den vurderingen som er gjort, og på vegne av medlemmet vårt har vi besluttet å få en rettslig prøving av vedtaket, skriver Forskerforbundets kommunikasjonsleder, Lars Kolltveit til avisen.

Den første avskjedssaken er heller ikke endelig avgjort. Mannen har klaget vedtaket inn for Kunnskapsdepartementet, der den fortsatt er til behandling.

  • Les også: