Norce har sendt ut permitteringsvarsel til rundt 40 ansatte
LUKK

Norce har sendt ut permitteringsvarsel til rundt 40 ansatte

Av Lina Christensen

Publisert 24. mars 2020 kl. 10:36

Forskingsinstituttet Norce har varslet rundt 40 ansatte om mulig permittering fra starten av april.

I går sendte forskningsinstituttet NORCE Norwegian Research Center AS ut permitteringsvarsel til rundt 40 av sine ansatte. Det melder Khrono. Forskningsinstituttet har hovedsete i Bergen og leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne løsninger for å redusere omfanget. Likevel tar vi dette på alvor, ser på tiltak tidlig og gjør det vi kan for at instituttet skal komme seg gjennom denne situasjonen best mulig, sier direktør Elisabeth Maråk Støle til nettavisen.

Støle forteller til Khrono at det er administrasjonen og særlig aktiviteter og prosjekter i samarbeid med næringslivet som har store utfordringer. Men på sikt kan det også gå utover prosjekter med aktører i offentlig sektor.

– Mange av de vi samarbeider med må prioritere andre oppgaver og da må vi skyve på våre forskingsprosjekter. Derfor forsvinner en del av våre oppgaver, sier Støle og legger til:

– Vi jobber tett sammen med andre institutter for å finne løsninger, fordi vi er en næring eller en bransje som er inne i en veldig alvorlig situasjon. NORCE er non-profit, et aksjeselskap som ikke gir utbytte. Som noen andre forskingsinstitutter, har vi cirka 10 prosent grunnfinansiering, mens 90 prosent av våre inntekter må vi hente fra et prosjektmarked i hard konkurranse, sier Støle til Khrono.

Les også: