Kristin Vinje blir ny direktør i Nokut
Annonse

Kristin Vinje blir ny direktør i Nokut

Av Jørgen Svarstad

Publisert 11. juni 2020

Tidligere Høyre-politiker Kristin Vinje blir sjef for organet som sier ja eller nei til nye universitetssøknader.

Styret i Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har ansatt Kristin Vinje som ny administrerende direktør, skriver Nokut i en pressemelding.

Kristin Vinje kommer fra stillingen som dekan ved avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania. Før det var hun visedekan for innovasjon og samfunnskontakt ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO, hvor hun også har sin doktorgrad i kjemi fra.

Annonse

Mest kjent er nok Vinje som politiker. Hun satt på Stortinget for Høyre i årene 2013 til 2017, og fra 2009 til 2013 var hun finansbyråd i Oslo.

– I Kristin Vinje får NOKUT en dyktig og strategisk leder med bred ledererfaring fra høyere utdanning, forvaltning, næringsliv og politikk. Dette har gitt henne god kjennskap til både universitets- og høyskolesektoren og fagskolesektoren. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne viktige jobben og ser fram til samarbeidet, sier styreleder i NOKUT Lise Iversen Kulbrandstad i pressemeldingen.

Kristin Vinje tiltrer stillingen 1. september og etterfølger Terje Mørland som i år avslutter sitt andre og siste åremål. Mørland går til et annet direktorat underlagt Kunnskapsdepartementet, nemlig Unit.

Nokut jobber med å kontrollere kvaliteten på norske utdanningsinstitusjoner. Dette gjør de gjennom evaluering, akkreditering og godkjenning av kvalitetssystemer, institusjoner og studietilbud. Seksjon for utenlandsk utdanning i NOKUT har ansvar for å godkjenne utdanning fra utenlandske læresteder. De behandler også søknadene fra høyskoler om å få bli akkreditert som universitet.

– Jeg er svært glad for denne muligheten og ser frem til å bruke erfaringen min fra ulike organisasjoner i min nye rolle som leder for NOKUT. Jeg synes det er både spennende og meningsfylt å få anledning til å lede og videreutvikle NOKUT, som er en viktig aktør nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med å sikre og fremme kvalitet i utdanning og kompetanse, sier Kristin Vinje.

Les også: