Marianne Marthinsen blir styreleder for Norce
LUKK
Annonse
Annonse

Marianne Marthinsen blir styreleder for Norce

Av NTB

Publisert 11. oktober 2022 kl. 10:52

Forskningsinstituttets nye styreleder er tidligere stortingsrepresentant og finanspolitiske talsperson for Arbeiderpartiet.

– Norce har på veldig kort tid blitt en tung aktør i Forsknings-Norge med store ambisjoner, stor bredde i forskningen og en veldig spennende sammensetning av eiere, sier Marthinsen, som til daglig jobber som direktør i Finans Norge.

Marthinsen kjenner instituttsektoren først og fremst fra rollen som politiker.

– Hovedsakelig på to måter: som ansvarlig for sektorens rammevilkår og som mottaker av kunnskap fra forskningsinstituttene. Det er en sektor jeg alltid har hatt stor interesse for. På Stortinget jobbet jeg for eksempel en god del med virkemiddelapparatet og barrierer for kommersialisering, sier Marthinsen i en pressemelding.

En av de første oppgavene til den nye styrelederen er å ansette ny konsernsjef, etter at Kristin Wallevik sluttet for kort tid siden. Thor Arne Håverstad er fungerende konsernsjef.

– Jeg vet at det er mange som synes at dette er en trist sak. Samtidig er det mitt klare inntrykk at NORCE er godt rigget, og at det er et stort ønske om å komme raskt videre og fortsette å jobbe for å utvikle NORCE. Det håper jeg at jeg kan bidra til. Det aller viktigste på kort sikt blir å få til en god rekrutteringsprosess, sier Marthinsen.

Norce har over 750 ansatte spredt på ti byer. Selskapet leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

Marthinsen tar over etter Robert Bjerknes, som fortsetter som nestleder i styret til Norce.

  • Les også: