Nye tiltak i Bergen: Munnbind på campus og mer hjemmekontor
LUKK

Nye tiltak i Bergen: Munnbind på campus og mer hjemmekontor

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. august 2021 kl. 00:00

Rektor Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen tror fortsatt at fadderuken kan gjennomføres.

– Hvem som helst kan bli smittet hvor som helst. Det er ikke en situasjon vi ønsker å være i, sa fungerende byrådsleder Lubna Jaffrey under pressekonferansen onsdag.

Siden midten av juli har smittetallene steget raskt i Bergen. Tirsdag ble det registrert 103 smittetilfeller, og onsdag 92. Onsdag ettermiddag informerte byrådet om nye smittevernstiltak. Tiltakene gjelder fra 12. til 22. august.

For Universitetet i Bergen og høyskolene er særlig to tiltak aktuelle.

  • Det blir påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde avstand.
  • Bergen kommune anbefaler at arbeidstakere med behov for kollektivtransport har hjemmekontor hvis de har anledning til det.

Universitetet i Bergen (UiB) understreker i en melding på sine nettsider at man skal bruke munnbind på campus hvis det ikke er mulig å holde avstand. Og at de følger kommunens anbefaling om hjemmekontor. Hjemmekontor skal avtales med nærmeste leder.

Tirsdag besluttet Bergen kommune å tilby hurtigtesting av studenter i forbindelse med semesterstart. Kommunen vil derfor tilby utstyr for hurtigtesting som UiB og de andre utdanningsinstitusjonene i byen kan ta i bruk.

UiB skriver at de legger til rette for bruk av egentester for studenter i forbindelse med gjennomføring av fadderuke og undervising. De kommer tilbake med mer informasjon om hvordan dette skal gjennomføres.

Rektor Margareth Hagen er fortsatt optimistisk med tanke på fadderuken. Til tross for høyere smittetall, har Bergen kommune oppfordret UiB til å ha fadderuke for de nye studentene. Begrunnelsen er at det gir UiB bedre kontroll med smittevernet, enn hvis studentene skal delta i uorganiserte aktiviteter.

– Jeg tror og håper at studentene vil få en fin og trygg fadderuke. Men smittetrykket gjør at vi må tenke annerledes rundt en del arrangement, og holde mange av arrangementene på campus, sier rektor Margareth Hagen i en melding.

Les også: